Pyssla, baka och laga mat med Vera och Herman

Vera och Herman gör glass i ugn!?

Vera och Herman skall spendera lovet tillsammans. Just i år har de bestämt sig för att ha ett stort party i sitt hus, men vad ska de bjuda på? Glass!

Man kan alltid bjuda på glass säger Herman.

Ja vi gör den i ugnen! Säger Vera.

Men vad tokigt, hur skall det gå till? Jo läs receptet så får du lära dig!

Supergoda varma mackor

Varma mackor är det perfekta mellanmålet efter skolan. Det är busenkelt och går fort att göra. Här visar Vera och Herman hur du ska göra. Be en vuxen om hjälp när du ska sätta in och ta ut varma mackorna ur ugnen. Nu sätter igång!

Laga supergoda köttbullar

Att laga mat är roligt. Det behöver inte heller vara svårt. Köttbullar är många barns favoritmat och det är lätt att göra dina egna köttbullar. Här visar Vera och Herman hur du på ett lätt sätt lagar dina köttbullar. Be gärna en vuxen om lite extra hjälp när du ska steka köttbullarna. Laga gärna mat tillsammans, både vuxna och barn, det är en trevlig sysselsättning. Nu sätter igång!

Baka cupcakes med chokladsmak

Vera och Herman gillar att baka. Det är roligt och blir alltid fantastiskt gott. Här visar Vera och Herman hur du bakar smaskiga chokladcupcakes. Det är busenkelt men be gärna en vuxen om lite extra hjälp när du ska smälta smöret och när du använder ugnen. Baka gärna tillsammans, både vuxna och barn, då blir det ännu roligare. Nu sätter igång!

Bygga en drake

Blåsiga höstdagar då det inte är så kallt, passar bra för att flyga en drake. Du behöver inte köpa någon drake, det är roligare att göra en egen. Vi på Barnassistans har skapat en guide som visar dig hur du lätt steg-för-steg bygger din drake. Lycka till!


Att skapa med trolldeg

Här kommer ett pysseltips som passar bra att göra under regniga höstdagar men det går självklart bra att skapa med trolldeg i alla typer av väder. Att göra figurer med trolldeg är både roligt och enkelt och passar barn i alla åldrar. Du kan skapa olika djur, monster, kakor och bullar, hjärtan, bilar och hus. Det är endast fantasin som sätter gränser för allt roligt du kan skapa med trolldeg. Ladda ner vår guide om hur du enkelt steg-för-steg går till väga och vad det är för ingredienser som du behöver.

Vera och Hermans målarbok

Vera och Herman vill önska alla barn en härlig höst! Därför har de knåpat ihop en målarbok med roliga teckningar att färglägga!

Kontakta Barnassistans idag!

Vi såg ett behov av roliga och utvecklande aktiviteter för barn med funktionshinder, att kunna resa på semester, sova borta, leva kolloliv och träffa nya vänner. Att få känna gemenskap och ha riktigt kul tillsammans, och där hela familjen är välkommen men också bästa kompisen och grannens barn.

Därför startade vi Barnassistans. Vi är en assistansanordnare som sätter barnperspektivet i centrum och erbjuder en trygg och glädjefylld assistans över hela landet.

Vi har alltid något skoj på gång och alla är välkomna till oss!

Vi gillar äventyr och bus, både i vardagen och under helger och lov. Självklart är våra aktiviteter anpassade så att alla kan vara med.

Att leva med assistans i familjen är speciellt, och det berör alla familjens medlemmar. Vi utbildar våra personliga assistenter i bemötande, och vi är noga med att assistenterna ska gå våra grundutbildningar samt att de ska erbjudas kompetenshöjning varje år. Våra kollon och resor är mötesplatser inte bara för våra barn och ungdomar utan även för våra assistenter. För våra barn med funktionshinder är det viktigt att träffa andra som också är i behov av assistenter, det gör det mycket lättare att acceptera den egna situationen.

Varmt välkomna till oss på Barnassistans!

  • Barnassistans Stockholm

    020-103264